КЛИЗИШТЕ У МРАМОРУ УГРОЗИЛО ЈОШ 25 ПОРОДИЦА
21.06.2011

У прилогу текст објављен у листу ГЛАС јавности 21.06.2011,
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-21-06-2011/kliziste-u-mramoru-ugrozilo-jos-25-porodica

НИШ - Председник нишке градске општине Палилула Игор Новаковић рекао је да је од државних органа затражено да клизиште у Мрамору прогласи елементарном непогодом и помогне становницима тог места.

- Због клизишта у Мрамору у градској општини Палилула исељено је 14 породица чије су куће проглашене неусловним за живот, а држава више година тим породицама плаћа кирију за становање - подсетио је Новаковић.

Овогодишње пролећне кише проузроковале су да клизиште поново проради, а још 25 породица је угрожено на потезу Мрамор - Крушце.

Да би скренули пажњу надлежних, становници Мрамора организовали су претходних дана блокаду пута према Прокупљу на по неколико сати.

Новаковић указује да би са 200 милиона динара био решен стамбени проблем 40 породица. "Новац који је дат за израду елабората санације клизишта, а први пут је рађен крајем осамдесетих година прошлог века, као и новац дат за истраживања тла на угроженом подручју, целисходније је уложити у изградњу стамбених јединица за трајно збрињавање породица", сматрају становници Мрамора у писменим обраћањима надлежним представницима државних органа. Аутор:Агенција Тањуг